Νοιώθετε πείνα συνέχεια; Όχι πια! - No More Diet

Νοιώθετε πείνα συνέχεια; Όχι πια!

By in Περί Διατροφής on 20/07/2014

Είναι Δευτέρα πρωί και υποσχεθήκατε στον εαυτό σας, ότι ναι, από σήμερα θα ξεκινήσετε διατροφή. Κατά τη διάρκεια της ημέρας όμως, νοιώθετε ένα γουργουρητό στο στομάχι που γίνεται πιό συχνό..σιγά σιγά γίνεστε ευέξαπτοι και μέχρι το τέλος της ημέρας τα έχετε παρατήσει. Δεν είναι για σας τα προγράμματα διατροφής, ίσως σκεφτείτε.

Εδώ είναι μερικοί τρόποι για την αποφυγή της πείνας που σας βγάζει έξω από το πρόγραμμά σας. Ακολουθήστε τους και αποφύγετε την διατροφική κραιπάλη που συνήθως ακολουθεί μετά την εγκατάλειψη της προσπάθειας που ξεκίνησε μόλις το πρωί της ίδιας ημέρας.

1) Τρώτε πιό συχνά. Όσο απασχολημένοι κι αν είστε με τη δουλειά ή τις οικογενειακές υποχρεώσεις, μη μένετε νηστικοί πάνω από 3-4 ώρες. Το σώμα σας χρειάζεται μια σταθερή παροχή “καυσίμου” για να μπορεί να αποδίδει, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.
Ακόμη κι αν δεν μπορείτε να διακόψετε αυτό που κάνετε για ένα μικρό γεύμα, μπορείτε να έχετε ένα σακουλάκι με ανάλατους ξηρούς καρπούς ή 1-2 φρούτα που θα σας γεμίσουν ενέργεια και θα κόψουν την όρεξή σας μέχρι το επόμενο σνακ ή γεύμα.

2) Φροντίστε στα γεύματά σας να καταναλώνετε τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων (υδατάνθρακες, πρωτεϊνες και λίπος). Θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα καθυστερήσει την επιστροφή της πείνας.
Ένα γεύμα που αποτελείται από μία ψητή μπριζόλα, 1 φλ. ρύζι και μία σαλάτα με ελαιόλαδο, μπορεί να έχει τις ίδιες θερμίδες με μία πάστα σοκολατίνα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι σχεδόν αμέσως αφού φάτε την πάστα θα πεινάτε πάλι.

3) Καταναλώστε τρόφιμα με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να τα μασήσετε, καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στο στομάχι σας και βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα σας. Η μέση πρόσληψη φυτικών ινών που χρειαζόμαστε είναι τουλάχιστον 25 γραμμάρια ημερησίως.
Για να πετύχετε το στόχο αυτό, χρειάζονται 1-2 φρούτα τη μέρα, σαλάτα στο κυρίως γεύμα σας (που θα πρέπει να περιλαμβάνει μέσα στη βδομάδα ρύζι, φακές, φασόλια) και ξηροί καρποί για σνάκ.

4) Πιείτε υγρά ανάμεσα στα γεύματά σας. Το νερό είναι ιδανικό, δεν έχει θερμίδες και σας ενυδατώνει. Εναλλακτικά, προτιμήστε πράσινο τσάι και αποφύγετε εντελώς χυμούς με ζάχαρη και αναψυκτικά.